Λιγότεροι θάνατοι από κύριες αιτίες

Λιγότεροι θάνατοι από κύριες αιτίες

  • σεξουαλική υγεία/STD

Λιγότεροι θάνατοι από κύριες αιτίες

Ο αριθμός των θανάτων που προκαλούνται από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, εγκεφαλικό επεισόδιο, ακούσιες βλάβες και διαβήτη – οι πέντε κύριες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ – έχουν πέσει, σύμφωνα με μια αναφορά Δημοσιεύθηκε στο Jama.

Η ανάλυση των θανάτων στις ΗΠΑ μεταξύ 1969-2013 διεξήχθη από τον Jiemin MA, PhD-της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου στην Ατλάντα, GA-και συναδέλφους, χρησιμοποιώντας αρχεία πιστοποιητικών θανάτου.

Η μελέτη αναμένεται να συμβάλει στον προγραμματισμό της υγείας, τον καθορισμό προτεραιότητας και τον εντοπισμό τροποποιήσιμων παραγόντων που μπορεί να συμβάλλουν στις τάσεις της υγείας.

Η ομάδα ανέλυσε τα εθνικά στοιχεία της Αμερικανικής Βιτικής Στατιστικής για τον προσδιορισμό του συνολικού αριθμού και της ετήσιας μεταβολής των ποσοστών θνησιμότητας που έχουν τυποποιηθεί από την ηλικία και τα έτη πιθανής ζωής που χάθηκαν πριν από την ηλικία των 75 ετών για όλες τις αιτίες σε συνδυασμό και για τις κύριες αιτίες.

Μεταξύ 1969-2013, το ποσοστό θνησιμότητας που προτείνεται από την ηλικία για όλες τις αιτίες μειώθηκε από 1.279 ανά 100.000 πληθυσμό σε 730, μείωση κατά 43% και μέση ετήσια μείωση 1,3%. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε πιο πρόσφατα για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.

Υπήρξε μια συνολική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας των 5 από τις 6 κύριες αιτίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 μειώθηκε για το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 77%. για καρδιακές παθήσεις κατά 68%. για ακούσια τραυματισμούς κατά 40%. για τον καρκίνο κατά 18%. και για τον διαβήτη κατά 17%.

Αντίθετα, το ποσοστό θνησιμότητας για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD) αυξήθηκε από 21 σε 42 ανά 100.000 – ή 101% – κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, από το 2010-13, το ποσοστό θνησιμότητας για τη ΧΑΠ στους άνδρες άρχισε να μειώνεται. Ταυτόχρονα, η πτώση των ποσοστών για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη επιβραδύνθηκε επίσης. Η ετήσια πτώση των καρδιακών παθήσεων επιβραδύνθηκε από 3,9% το 2000-10 σε 1,4% το 2010-13.

Λιγότερα χρόνια πιθανής ζωής έχασε

Όσον αφορά τον αριθμό των ετών πιθανής ζωής που χάθηκε ανά 1.000 χρόνια:

γρήγορα γεγονότα σχετικά με τις κύριες αιτίες θανάτου

  • < Η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ το 2014 ήταν καρδιακή νόσο, με 611,105 θανάτους
  • Η δεύτερη αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος, με 584.881 θανάτους
  • Το τρίτο ήταν ΧΑΠ, που σκοτώθηκαν 149.205 άτομα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κύριες αιτίες θανάτου

  • Για τον διαβήτη, ο αριθμός των ετών που χάθηκε μειώθηκε από 1,9 σε 1,6, μείωση κατά 14,5%
  • Για τον καρκίνο, μειώθηκε από 21,4 σε 12,7 ή 40,6%
  • Για ακούσιους τραυματισμούς, ο αριθμός των ετών που χάθηκε μειώθηκε από 19,9 σε 10,4, πτώση 47,5%
  • Για καρδιακές παθήσεις, ο αριθμός μειώθηκε από 28,8 σε 9,1 ή 68,3%
  • για εγκεφαλικό επεισόδιο, μειώθηκε από 6,0 σε 1,5 έτη χάθηκε, πτώση 74,8%.

Για τη ΧΑΠ, δεν υπήρξε μείωση του αριθμού των ετών πιθανής ζωής που χάθηκε.

Η πρόοδος κατά των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου πιστεύεται ότι οφείλεται σε βελτιώσεις στον έλεγχο της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας, της διακοπής του καπνίσματος και της ιατρικής θεραπείας.

Ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων από καρκίνο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι πιθανότατα χάρη στις προσπάθειες ελέγχου του καπνού, καθώς και τις προόδους στην έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία της νόσου.

Ο αριθμός των ετών πιθανής ζωής που χάθηκε λόγω του καρκίνου μειώνεται από το 1969, περίπου 20 χρόνια πριν από τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από καρκίνο. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος στην πρόληψη των πρώιμων θανάτων.

Η συνολική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας για ακούσιους τραυματισμούς θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει τις συνεχείς μειώσεις των θανάτων που σχετίζονται με τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Η παρατηρούμενη πρόσφατη επιβράδυνση της μείωσης των ποσοστών θνησιμότητας για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης, μπορεί να αντικατοπτρίζουν τις καθυστερημένες συνέπειες του αυξημένου επιπολασμού της παχυσαρκίας από τη δεκαετία του 1980.

Η αξιολόγηση του ποσοστού θνησιμότητας ‘απαιτεί περισσότερες ιδέες με υφή’

Η ομάδα απαιτεί περαιτέρω μελέτες που αφορούν την ασθένεια για να διερευνήσουν αυτές τις τάσεις. Παρά τις αλλαγές στα ποσοστά θνησιμότητας, προβλέπουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων ατόμων στις ΗΠΑ και η ανάπτυξη του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αποτελέσει σημαντική πρόκληση για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης τις επόμενες δεκαετίες.

Προβλέπουν ότι η έλλειψη γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των γηριατρικών, αυξάνοντας το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και το χάσμα μεταξύ της υγιούς ζωής και των προσδοκιών ζωής θα αποτελούν τομείς ανησυχίας.

Ο Δρ J. Michael McGinnis, της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής στην Ουάσιγκτον, λέει σε μια συνοδευτική σύνταξη:

Το μέτρο της απόδοσης του συστήματος υγείας, αλλά η αξιολόγηση απαιτεί τώρα περισσότερες γνώσεις με υφή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντικατοπτρίζουν τη βελτίωση της ικανότητας μέτρησης της κατάστασης της υγείας, της επικράτησης του κινδύνου και της πρόσβασης στις υπηρεσίες, της αποτελεσματικότητας και της οικονομικής προσιτότητας ».

Οι περιορισμοί της μελέτης περιλαμβάνουν πιθανές ανακρίβειες στην αναφορά σχετικά με τα πιστοποιητικά θανάτου. Τα δεδομένα γενικά βρέθηκαν να είναι ακριβή για τον καρκίνο και τους τραυματισμούς, ενώ οι θάνατοι από τη ΧΑΠ, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης τείνουν να υποβιβάζονται και οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις τείνουν να υπερβαίνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ιατρικά νέα που ανέφεραν σήμερα ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο είχε πέσει ένα μέρος στην πέμπτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, αλλάζοντας θέσεις με ακούσιους τραυματισμούς.

  • Καρκίνος/Ογκολογία
  • Καρδιαγγειακή/Καρδιολογία

Λιγότερα

βακτηρίδια «καλών εντέρων» σε βρέφη του τμήματος C Τα βρέφη παραδόθηκαν μέσω του καναλιού γέννησης της μητέρας.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Journal Gut, αποκαλύπτει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα ευεργετικών βακτηρίων του εντέρου έχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα καθώς τα βρέφη που παραδίδονται από το τμήμα C έδειξαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα χημικών ουσιών υπεύθυνες υπεύθυνες για την πρόληψη των αλλεργιών.

Οι ερευνητές από τη Σουηδία ανέλυσαν τα έντερα των 24 βρεφών. Εννέα από αυτά τα βρέφη παραδόθηκαν από το τμήμα C, ενώ 15 παραδόθηκαν κολπικά.

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν αλληλουχία DNA υψηλής απόδοσης για να προσδιορίσουν τη μικροβιακή σύνθεση σε δείγματα κοπράνων. Αυτά τα δείγματα συλλέχθηκαν από τα βρέφη σε 1 εβδομάδα μετά τη γέννηση, στη συνέχεια στις 1, 3, 6, 12 και 24 μήνες μετά τη γέννηση.

Δείγματα αίματος ελήφθησαν επίσης στους 6, 12 και 24 μήνες. Αυτό έπρεπε να δοκιμαστεί για τα επίπεδα των χημικών ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος Th1 και Th2 χημειοκίνες. Οι υπερβολικές χημειοκίνες Th2 παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη αλλεργιών και οι χημειοκίνες Th1 καταπολεμούν αυτήν την εξέλιξη.

Σημαντική ομάδα βακτηρίων που λείπουν σε μωρά c-section

Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τα μωρά που παρέχονται από το c-section έλειπαν μία από τις μεγάλες ομάδες βακτηρίων του εντέρου, τα βακτηροειδή Phylum, σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν κολπικά.

Επιπλέον, μερικά βρέφη του τμήματος C δεν απέκτησαν τα βακτηροειδούς μέχρι την ηλικία των 12 μηνών.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι το συνολικό φάσμα των βακτηρίων μεταξύ των βρεφών που παραδόθηκαν από το c-section ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με τα βρέφη που παραδόθηκαν μέσω του καναλιού γέννησης της μητέρας.

Τα βρέφη που παραδόθηκαν από το C-Section έδειξαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας της Th1 στο αίμα τους, δείχνοντας μια ανισορροπία μεταξύ των χημικών ουσιών Th1 και Th2. Αυτό σημαίνει ότι τα μωρά θα μπορούσαν να είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη αλλεργιών.

Τα bacteroidetes είναι σημαντικά για την εκκίνηση του ανοσοποιητικού συστήματος για να ανταποκριθεί κατάλληλα σε ενεργοποιητές, λένε οι ερευνητές. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπερβαίνει την έλλειψη καλών βακτηρίων του εντέρου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες, διαβήτη και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Δύο από τους συγγραφείς της μελέτης – Anders Andersson, ερευνητής στο KTH Royal Institute of Technology and Science For Lifatory στη Στοκχόλμη και η Maria Jenmalm, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Linköping – εξήγησε τι δείχνει αυτή η έρευνα, λέγοντας ιατρικά νέα σήμερα σήμερα :

“Τα βρέφη που γεννήθηκαν από την κολπική παράδοση συνήθως μοιράζονται περισσότερα βακτηριακά είδη με τη μητέρα τους παρά με άλλες μητέρες, ενώ αυτό δεν μπορούσε να εμφανιστεί για βρέφη που γεννήθηκαν από το Caesarian τμήμα”.

Προσθέτουν:

“Η μελέτη μας δείχνει ότι τα μέλη του μικροβίου του εντέρου της μητέρας μεταφέρονται στο παιδί κατά τη διάρκεια της κολπικής παράδοσης και ότι το καισαρικό τμήμα οδηγεί σε ένα τροποποιημένο πρότυπο αποικισμού του βρέφους χαμηλότερου έντερο.”

Θα μπορούσε να χρειαστεί ένα ειδικό προβιοτικό για τα μωρά του τμήματος c;

Οι ερευνητές λένε ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ του τμήματος και της αλλεργίας, καθώς και μια σχέση μεταξύ αλλεργίας και χαμηλότερης μικροβιακής ποικιλομορφίας του εντέρου. Προσθέτουν:

“Η τρέχουσα μελέτη μας παρέχει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των ενώσεων, δείχνοντας ότι το τμήμα Caesarian οδηγεί σε χαμηλότερη βακτηριακή ποικιλομορφία του εντέρου και μπορεί επομένως να εξηγήσει τη συσχέτιση μεταξύ του καισαρικού τμήματος και της αλλεργίας”.

Οι ερευνητές λένε ότι η μελέτη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνες σχετικά με το εάν η μεταφορά των μητρικών κολπικών και εμβρυϊκών βακτηρίων σε βρέφη που παρέχονται από το τμήμα C θα μπορούσε να εξομαλύνει την ανάπτυξη μικροβιοτικών τους.

Προσθέτουν ότι θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να διερευνηθεί κατά πόσον η συμπλήρωση προβιοτικών βακτηρίων σε βρέφη που παραδίδονται από το τμήμα C θα μπορούσε να διεγείρει την ανοσολογική τους ωρίμανση και να αποτρέψει την ανάπτυξη αλλεργιών.

  • μολυσματικές ασθένειες/βακτηρίδια/ιοί
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Εγκυμοσύνη/Μαιευτική
  • ινομυώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τα σημάδια, η πρόσκρουση και η πρόληψη

    ινομυώματα, που ονομάζονται επίσης leiomyomas, είναι μη καρκινικοί όγκοι που αναπτύσσονται στη μήτρα. Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να έχουν ινομυώματα, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη ή τη γονιμότητα.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες με ινομυώματα δεν συνειδητοποιούν ότι τις έχουν, καθώς οι αυξήσεις είναι πολύ μικρές για να προκαλέσουν αξιοσημείωτες επιπλοκές. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ινομυώματα μπορεί να επηρεάσουν τη σύλληψη, την εμβρυϊκή ανάπτυξη ή την παράδοση.

    Σημάδια και συμπτώματα

    Τα ινομυώματα συχνά περνούν απαρατήρητα, καθώς δεν παράγουν πάντα σημάδια ή συμπτώματα.

    Σε εκείνους που είναι συμπτωματικοί, η κύρια ένδειξη των ινομυωμάτων είναι ανώμαλη αιμορραγία με τη μορφή βαριάς ή εκτεταμένης εμμηνορροϊκής αιμορραγίας.

    Τα τυπικά συμπτώματα των ινομυωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν:

    • Σοβαρές κράμπες, παρόμοιες με τις εμμηνορροϊκές κράμπες
    • Προβλήματα πέψης, όπως η δυσκοιλιότητα
    • Η αυξημένη ανάγκη ούρησης, εάν τα ινομυώματα ασκούν πίεση στην ουροδόχο κύστη

    Αλλά αυτά τα συμπτώματα είναι σχετικά ασυνήθιστα.

    πώς επηρεάζουν την εγκυμοσύνη

    Τα ινώδη στοιχεία συνήθως δεν επηρεάζουν σημαντικά την εγκυμοσύνη.

    , οδηγώντας στο νερό που σπάει νωρίς

  • αιμορραγία σύντομα πριν από την παράδοση
  • κακομεταχείριση, όπου το έμβρυο δεν βρίσκεται στη σωστή θέση
  • Η αιμορραγία μετά την παράδοση
  • νέκρωση, διαταράσσοντας την παροχή αίματος ή προκαλώντας κυτταρικό θάνατο

τα ινομυώματα μπορούν μερικές φορές να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη προκαλώντας υπογονιμότητα. Οι ερευνητές εξακολουθούν να ερευνούν πώς συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουν ότι το μέγεθος και η θέση των ινομυωμάτων καθορίζουν την έκταση της επίδρασής τους στο σώμα.

Τα ινομυώματα μπορεί να επηρεάσουν τη σύλληψη παρεμποδίζοντας τα σωληνάρια της σάλπιγγας – τα κανάλια που περνάει ένα αυγό πριν από ένα σπέρμα να το γονιμοποιήσει.

Ένα γονιμοποιημένο αυγό μπορεί να μην είναι σε θέση να συνδεθεί στο τοίχωμα της μήτρας εάν τα ινομυώματα παρεμποδίσουν.

θεραπεία

Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία ινομυωμάτων κατά την εγκυμοσύνη.

Σε περιπτώσεις όπου τα ινομυώματα είναι ιδιαίτερα μεγάλα, γεγονός που μπορεί να έχει κρίσιμες επιπτώσεις, ένας χειρουργός μπορεί να εκτελέσει μια μυομεκτομή, αφαιρώντας τα ινομυώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αυτό είναι σπάνιο, καθώς η χειρουργική επέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές.

Η αφαίρεση των ινομυωμάτων κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής παροχής γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη. Ως αποτέλεσμα, συμβαίνει μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Εάν είναι δυνατόν, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να περιμένετε μέχρι την παράδοση για να αφαιρέσετε τις αναπτύξεις.

Η υστερεκτομή είναι σήμερα η κύρια διαδικασία που εκτελούν οι χειρουργοί για τη θεραπεία των ινομυωμάτων, καθώς είναι η μόνη θεραπεία που είναι οριστικά αποτελεσματική και εξαλείφει τον κίνδυνο επιστροφής των ινομυωμάτων. Ωστόσο, καθώς η υστερεκτομή αφαιρεί τη μήτρα, η εγκυμοσύνη δεν θα είναι πλέον δυνατή για όσους υποβάλλονται στη χειρουργική επέμβαση.

Πρόληψη

Εάν ένας γιατρός εντοπίσει τα ινομυώματα πριν από τη σύλληψη, μπορούν να τα αντιμετωπίσουν πριν η γυναίκα να μείνει έγκυος. Ωστόσο, οι διαθέσιμες θεραπείες είναι προσωρινές και μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές.

Μια γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε:

  • Hormone Therapy
  • χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του ινώδους θεραπείας υψηλής έντασης
  • Η εμβολίωση ινώδους της μήτρας, η οποία είναι μια διαδικασία που περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν τα ινομυώματα

Οι ορμόνες (GNRH), συνήθως ως πυροβολισμός.

Διαφορετικά ορμονικά αντισυλληπτικά είναι διαθέσιμα, αλλά οι εμπειρογνώμονες υγείας συνιστούν επί του παρόντος τη χρήση της ενδομήτριας συσκευής Levonorgestrel (IUD) για ινομυώματα, καθώς έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Ωστόσο, οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν πώς οι ορμονικές αντισυλληπτικές λειτουργούν κατά των ινομυωμάτων, καθώς δεν υπάρχουν επί του παρόντος αρκετές γνώσεις σχετικά με το θέμα.

Το leuprolide GnRH μπορεί να είναι μια αποτελεσματική προσωρινή λύση, καθώς μπορεί να συρρικνωθεί τα ινομυώματα προκαλώντας τη μείωση της μήτρας. Ωστόσο, οι γυναίκες δεν μπορούν να λάβουν αυτή τη θεραπεία για περισσότερο από 6 μήνες λόγω των παρενεργειών.

Οι γυναίκες μπορεί να είναι σε θέση να μειώσουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν ινομυώματα διατηρώντας μια υγιεινή διατροφή και ελαχιστοποιώντας το χρόνο που ξοδεύουν σε μολυσμένα περιβάλλοντα. Τα τεχνητά γλυκά, επεξεργασμένα και διατηρημένα τρόφιμα μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης ινομυωμάτων.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ινομυώματα δεν είναι επιβλαβή.

Οι γυναίκες πρέπει να δουν έναν γιατρό εάν προσπαθούν να συλλάβουν και ανησυχούν ότι μπορεί να έχουν ινομυώματα.

Όσοι έχουν διαγνωσμένα ινομυώματα που μειώνονται θα πρέπει να ενημερώσουν τον γιατρό τους για αυτή την κατάσταση. Ο γιατρός μπορεί στη συνέχεια να παρακολουθεί τυχόν επιπτώσεις κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και να θεραπεύσει τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Ανεξάρτητα από την εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό εάν εμφανιστεί σοβαρή μη φυσιολογική αιμορραγία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου ή άλλες επιπλοκές.

Το Outlook

τα ινομυώματα είναι κοινά, με τους εμπειρογνώμονες να εκτιμούν ότι επηρεάζουν το 40-80% των γυναικών. Τις περισσότερες φορές, οι αυξήσεις δεν θα έχουν καμία επίδραση και δεν θα απαιτήσουν θεραπεία, αλλά μερικές φορές μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα.

Οι προοπτικές για έγκυες γυναίκες με ινομυώματα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ατόμων. Εάν τα ινομυώματα δημιουργούν κίνδυνο για την υγεία της εγκυμοσύνης, η γυναίκα μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση.

Η μόνη οριστική θεραπεία για τα ινομυώματα είναι η υστερεκτομή. Επομένως, εάν οι γυναίκες έχουν ινομυώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την παράδοση, αν είναι δυνατόν, πριν από τη θεραπεία για τις αυξήσεις.

  • Εγκυμοσύνη/μαιευτική
  • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

Οι πάσχοντες από ινομυαλγία μπορεί να επωφεληθούν από τον προσαρμοσμένο βελονισμό

ινομυαλγία επηρεάζει περίπου 5 εκατομμύρια Αμερικανούς, 80-90% από τους οποίους είναι γυναίκες. Η διαταραχή χαρακτηρίζεται από διαδεδομένο πόνο και διάχυτη ευαισθησία. Παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία, ο προσαρμοσμένος βελονισμός μπορεί να προσφέρει κάποια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Αν και είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν, η ινομυαλγία θεωρείται μια ρευματική κατάσταση επειδή εμποδίζει τον μαλακό ιστό και τις αρθρώσεις και προκαλεί πόνο.

Fibromyalgia φέρει μαζί του πολλά άλλα συμπτώματα που διαταράσσουν τη ζωή που ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μυϊκή δυσκαμψία, πονοκεφάλους, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και ευαισθησία στη θερμοκρασία, τους ήχους και τα φωτεινά φώτα.

Οι ακριβείς αιτίες της ινομυαλγίας δεν είναι καλά κατανοητές. Ωστόσο, οι υποθετικοί ένοχοι περιλαμβάνουν τραυματικά ή αγχωτικά γεγονότα ζωής και επαναλαμβανόμενες βλάβες.