kevesebb haláleset a vezető okokból

kevesebb haláleset a vezető okokból

 • Szexuális egészség/STDS

Kevesebb haláleset a vezető okokból

A szívbetegség, a rák, a stroke, a nem szándékos sérülések és a cukorbetegség által okozott halálesetek száma – az Egyesült Államokban a halál öt fő oka – a jelentés szerint a jelentés esett. Megjelent a JAMA -ban.

Az Egyesült Államokban az 1969-2013 közötti halálesetek elemzését Jiemin MA, PhD végezte-az Atlanta állambeli American Cancer Society és a kollégák, a Death Manuys nyilvántartások felhasználásával.

A tanulmány várhatóan hozzájárul az egészségtervezéshez, a prioritások meghatározásához és azoknak a módosítható tényezőknek a meghatározásához, amelyek hozzájárulhatnak az egészségügyi trendekhez.

A csapat elemezte az Egyesült Államok Nemzeti Vital Statisztikai Adatait, hogy meghatározzák a teljes számot és az életkor-standardizált halálozási arányok és a 75 éves kor előtt elveszített potenciális élet éves százalékos változását az összes okból és a vezető okokból.

1969-2013 között az összes ok esetén az életkor-standardizált halálozási arány 1,279-ről 100 000 népességre 730-ra csökkent, 43% -os csökkenés és átlagos éves csökkenés 1,3% -ra. A csökkenés sebessége azonban az utóbbi időben lelassult a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség esetében.

Ebben az időben a 6 vezető okból 5 -ből 5 -nél csökkent a halálozási arány. A 100 000 -enkénti halálozási arány 77%-kal csökkent; szívbetegség esetén 68%-kal; 40%-kal nem szándékos sérülések esetén; rák esetén 18%-kal; és a cukorbetegség esetében 17%-kal.

Ezzel szemben a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) halálozási aránya 21 -ről 42 -re/100 000 -re – vagy 101% -ra – ebben az időszakban. 2010-13-ig azonban a férfiakban a COPD halálozási aránya csökkenni kezdett; Ugyanakkor a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség arányának csökkenése szintén lelassult. A szívbetegség éves csökkenése a 2000–10-es 3,9% -ról 1,4% -ra lelassult 2010-13-ban.

Kevesebb év a potenciális élet elveszett

Az 1000 évenként elveszített potenciális élet száma tekintetében:

Gyors tények a halál vezető okairól

  < Li> Az Egyesült Államokban a halál oka 2014 -ben a szívbetegség volt, 611,105 halálos halálesetek
 • A halál második oka a rák volt 149 205 ember.

Tudjon meg többet a halál vezető okairól

 • A cukorbetegség esetében az elveszített évek száma 1,9 -ről 1,6 -ra csökkent, 14,5% -os csökkentés
 • A rák esetében 21,4 -ről 12,7 -re vagy 40,6% -ra esett
 • A nem szándékos sérülések esetén az elveszett évek száma 19,9 -ről 10,4 -re esett vissza, 47,5% -os esés
 • Szívbetegség esetén az ábra 28,8 -ról 9,1 -re vagy 68,3% -ra csökkent
 • A stroke esetében 6,0 -ről 1,5 évre esett vissza, 74,8% -os csökkenés.

A COPD esetében nem volt csökken az elveszített potenciális élet száma.

Úgy gondolják, hogy a szívbetegség és a stroke elleni előrehaladás a hipertónia és a hiperlipidémia, a dohányzás abbahagyásának és az orvosi kezelésnek a javulása miatt következik be.

Az 1990 -es évek eleje óta elért alacsonyabb számú rákhalálszám valószínűleg a dohányzási erőfeszítéseknek, valamint a betegség korai felismerésének és kezelésének fejlődésének köszönhető.

A rák miatt elveszített potenciális élet száma 1969 óta csökken, mintegy 20 évvel a rákos halálozási arány csökkenése. Ez tükrözheti a dohányzás abbahagyásának fontosságát a korai halálesetek megelőzésében.

Úgy gondolják, hogy a nem szándékos sérülések halálozási arányának általános csökkenése tükrözi a gépjárművekkel kapcsolatos halálesetek folyamatos csökkenését.

Az elhízással kapcsolatos betegségek, például a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség halálozási arányának csökkenésének megfigyelt nemrégiben lassulása tükrözi az 1980-as évek óta a megnövekedett elhízás prevalenciájának késleltetett következményeit.

A halálozási arány értékelése „több texturált betekintést igényel”

A csapat további betegség-specifikus tanulmányokat kér ezen tendenciák vizsgálatára. A halálozási arány változása ellenére azt jósolják, hogy az Egyesült Államokban az idősebb személyek száma és az Egyesült Államok népességének növekedése jelentős kihívást jelent az egészségügyi ellátáshoz az elkövetkező évtizedekben.

Azt jósolják, hogy az alapellátási orvosok és geriatrikusok hiánya, az egészségügyi ellátás növekvő költségei, valamint az egészséges élet és az élettartamok közötti különbség aggodalomra ad okot.

Dr. J. Michael McGinnis, a washingtoni Nemzeti Orvostudományi Akadémia, a kísérő szerkesztőségben:

“A halálozási arány egyszerre elegendő lehet. Az egészségügyi rendszer teljesítményének mérése, de az értékelés most már texturált betekintést igényel, ideértve azokat is, amelyek tükrözik az egészségi állapot, a kockázat prevalenciájának és a szolgáltatáshoz való hozzáférés, a hatékonyság és a megfizethetőség mérésének javító képességét. ”

A tanulmány korlátozásai tartalmazzák a lehetséges pontatlanságokat a halálos igazolásokról szóló beszámolásban; Az adatok általában pontosak a rák és a sérülések szempontjából, míg a COPD, a stroke és a cukorbetegség haláleseteként általában aluljelentett, és a szívbetegségből származó halálesetek általában a kutatók szerint túlmutattak.

Medical News ma korábban arról számolt be, hogy a stroke egy helyre esett az Egyesült Államokban az ötödik vezető halálok okához, és helyeket nem szándékos sérülésekkel cseréltek.

 • Rák/onkológia
 • Kardiovaszkuláris/kardiológia

Kevesebb „jó bél” baktérium a C-szakasz csecsemőknél

A kutatók felfedezték, hogy a csecsemőknek, akiket császármetszéssel szállítanak A csecsemők az anya születési csatornáján szállítottak.

A BMJ Journal Gut-ban közzétett tanulmány kimutatja, hogy a jótékony bél baktériumok alacsonyabb szintje kihatással van az immunrendszer kialakulására, különösen mivel a C-szakasz által szállított csecsemők alacsonyabb szintű felelősségvállalási szintet mutattak Az allergia megelőzésére.

A svéd kutatók 24 csecsemő bélét elemezték. E csecsemők közül kilenc-t C-szakaszon szállítottak, 15-et vaginálisan szállítottak.

A vizsgálati szerzők nagy teljesítményű DNS-szekvenálást használtak a mikrobiális összetétel meghatározására a székletmintákban. Ezeket a mintákat a csecsemőktől a születés után 1 héten, majd az 1, 3, 6, 12 és 24 hónappal a születés után gyűjtötték össze. A

vérmintákat szintén 6, 12 és 24 hónapon belül vettük. Ennek célja az volt, hogy tesztelje a Th1 és Th2 kapcsolódó kemokinek immunrendszeri szintjeit. A TH2 kemokinek felesleges részét képezik az allergiák kialakulásában, és a Th1 kemokinek leküzdik ezt a fejlődést.

A C-szakasz csecsemőkben hiányzó baktériumok fő csoportja

A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a C-szakasz által szállított csecsemők hiányoztak a bélbaktériumok egyik fő csoportja, a bakteroidetesek Phylum, összehasonlítva a vaginálisan született csecsemőkkel.

Ezenkívül néhány C-szakasz csecsemője csak 12 hónapos korban szerezte meg a Bacteroidetes-t.

A kutatók hozzáteszik, hogy a C-szakasz által szállított csecsemők körében a baktériumok teljes tartománya alacsonyabb volt a csecsemőkhez képest, akiket az anya születési csatornáján szállítottak.

A C-szakasz által szállított csecsemők szintén alacsonyabb Th1 szintet mutattak a vérükben, a Th1 és Th2 vegyi anyagok közötti egyensúlyhiányt mutatva. Ez azt jelenti, hogy a csecsemők hajlamosabbak lehetnek az allergia kialakulására.

A bakteroideták fontosak az immunrendszer alapításához, hogy megfelelően reagáljanak a triggerekre – mondják a kutatók. Amikor az immunrendszer túllépi a jó bélbaktériumok hiányát, ez allergiához, cukorbetegséghez és gyulladásos bélbetegséghez vezethet.

A tanulmány szerzői – Anders Andersson, a Kth Királyi Technológiai Intézet és a Science for Life Laboratory kutatója, és Maria Jenmalm, a Linchöning Egyetem kutatója – elmagyarázta, mit mutat ez a kutatás, amely ma orvosi híreket mondott, és elmondja az orvosi híreket ma. :

„A hüvelyi szülés által született csecsemők általában több baktériumfajt osztottak meg a saját anyjukkal, mint más anyákkal, míg ezt nem lehetett megmutatni a caesarian szekció által született csecsemőknél.”

Hozzátették:

“Tanulmányunk azt mutatja, hogy az anya bél mikrobiota tagjai a hüvelyi szülés során átkerülnek a gyermekbe, és hogy a császár szakasz a csecsemő alsó részének megváltozott kolonizációs mintájához vezet bél.”

Szükség lehet-e speciális probiotikumra a C-szakasz csecsemőinek?

A kutatók szerint a korábbi tanulmányok összefüggést mutattak a C-szakasz és az allergia, valamint az allergia és a bél alacsonyabb mikrobiális sokfélesége közötti kapcsolat. Hozzáteszik:

“Jelenlegi tanulmányunk kapcsolatot létesít ezeknek az asszociációknak azáltal, hogy megmutatja, hogy a caesariai szakasz a bél alacsonyabb baktériumok sokféleségéhez vezet, és ezáltal megmagyarázhatja a caesarian szakasz és az allergia kapcsolatát.”

A kutatók azt mondják, hogy ez a tanulmány további vizsgálatokhoz vezethet annak érdekében, hogy az anyai hüvelyi és magzati baktériumok átadása a C-szakasz által átadott csecsemőkbe normalizálhatja mikrobiota fejlődését.

Hozzáteszik, hogy érdekes lenne megvizsgálni, hogy a probiotikus baktériumok kiegészítése a C-szakasz által szállított csecsemők számára stimulálhatja-e immun érésüket és megakadályozhatja-e az allergia kialakulását.

 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
 • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
 • Terhesség/szülészet

Fibroidok terhesség alatt: A jelek, ütés és megelőzés

fibroidok, más néven leiomyomas, nem rákos daganatok, amelyek méhben növekednek. Általánul, hogy a nőknek fibroidok vannak, de súlyos esetekben befolyásolhatják a terhességet vagy a termékenységet.

A legtöbb esetben a fibroidokkal rendelkező nők nem veszik észre, hogy megvannak, mivel a növekedés túl kicsi ahhoz, hogy észrevehető szövődményeket okozhassanak. A nagyobb fibroidok azonban befolyásolhatják a koncepciót, a magzati fejlődést vagy a szállítást.

Tünetek és tünetek

A fibroidok gyakran észrevétlenül maradnak, mivel nem mindig okoznak jeleket vagy tüneteket.

A tünetek között a fibroidok fő jelzése a rendellenes vérzés nehéz vagy meghosszabbított menstruációs vérzés formájában.

A fibroidok tipikus tünetei a terhesség alatt a következők:

 • Súlyos görcsök, hasonlóan a menstruációs görcsökhöz
 • Széles körű fájdalom és feszültség a gyomorban
 • Az emésztési problémák, például a székrekedés
 • Fokozott vizelési szükséglet, ha a fibroidok nyomást gyakorolnak a hólyagra

A nők is nehézséget tapasztalhatnak vizelési vagy hátfájáshoz, De ezek a tünetek viszonylag ritkák.

Hogyan befolyásolják a terhességet

A fibroidok általában nem befolyásolják szignifikánsan a terhességet.

Azonban néha okozhatják:

 • Terhességveszteség
 • Korábbi munka
 • A magzati membránok korai törése (PROM) , ami a víz korai elszakadásához vezet,
 • A vérzés hamarosan a kézbesítés előtt
 • A rosszindulatú, ahol a magzat nincs megfelelő helyzetben
 • elzáródott munkaerő
 • vérzés a szülés után
 • nekrózis, megzavarva a vérellátást vagy a sejthalálot okozva

A fibroidok néha megakadályozhatják a terhességet a meddőség okozása révén. A kutatók továbbra is azt vizsgálják, hogy ez hogyan történik, de úgy gondolják, hogy a fibroidok mérete és helyzete meghatározza a testre gyakorolt hatásuk mértékét.

A fibroidok befolyásolhatják a koncepciót azáltal, hogy akadályozzák a petevezetékeket – azokat a csatornákat, amelyeket egy tojás áthalad, mielőtt egy sperma megtermékenyítené.

A megtermékenyített tojás nem képes rögzíteni a méhfalhoz, ha a fibroidok útba kerülnek.

Kezelés

Az orvos különféle műtéti eljárásokat javasolhat a fibroidok terhesség alatt történő kezelésére.

Azokban az esetekben, amikor a fibroidok különösen nagyok, amelyek kritikus következményei lehetnek, a sebész myomectomiát végezhet, és a fibroidokat eltávolíthatja a terhesség alatt. Ez azonban ritka, mivel a műtét további szövődményeket eredményezhet.

A fibroidok eltávolítása a császármetszés során egyre gyakoribb, de ez még mindig kockázatos. Ennek eredményeként csak akkor történik meg, ha szükséges.

Ha lehetséges, a legbiztonságosabb lehetőség az, hogy a szülés után várjon a növekedés eltávolításához. A

hiszterektómia jelenleg a fő eljárás, amelyet a sebészek végeznek a fibroidok kezelésére, mivel ez az egyetlen kezelés, amely véglegesen hatékony, és kiküszöböli a fibroidok visszatérésének kockázatát. Mivel azonban a hiszterektómia eltávolítja a méht, a terhesség már nem lesz lehetséges azok számára, akik a műtétet végzik.

Megelőzés

Ha az orvos a fogamzás előtti fibroidokat azonosítja, akkor a nő terhessége előtt kezelheti őket. A rendelkezésre álló kezelések azonban ideiglenesek, és nem lehetnek hatékonyak.

Egy nő részt vehet:

 • Hormonterápia
 • A fibroid eltávolítására szolgáló műtét
 • Nagy intenzitású ultrahangkezelés
 • A méh fibroid embolizációja, amely egy olyan eljárás, amely korlátozza a fibroidokat szállító ereket. Hormonok (GNRH), általában lövésként.

  Különböző hormonális fogamzásgátlók állnak rendelkezésre, de az egészségügyi szakértők jelenleg javasolják a Levonorgestrel intrauterin eszköz (IUD) használatát a fibroidokhoz, mivel a legkevesebb mellékhatásokkal rendelkezik. A tudósok azonban továbbra is azt vizsgálják, hogy a hormonális fogamzásgátlók hogyan működnek a fibroidok ellen, mivel jelenleg nincs elég tudás a témában.

  A GNRH leuprolid hatékony ideiglenes javítás lehet, mivel a fibroidokat csökkentheti azáltal, hogy a méh méretének csökkenését eredményezi. A nők azonban a mellékhatások miatt nem tudják ezt a kezelést több mint 6 hónapig vállalni.

  A nők csökkenthetik a fibroidok kialakulásának kockázatát az egészséges étrend fenntartásával és a szennyezett környezetben töltött idő minimalizálásával. A mesterségesen édesített, feldolgozott és megőrzött élelmiszeripari termékek növelik a fibroidok fejlesztésének esélyét.

  mikor kell orvoshoz fordulni

  A legtöbb esetben a fibroidok nem káros.

  A nőknek orvoshoz kell fordulniuk, ha megpróbálják elképzelni, és attól tartanak, hogy lehetnek fibroidok.

  A diagnosztizált fibroidokkal, akik teherbe esnek, tájékoztatniuk kell az orvosukat erről az állapotról. Az orvos ezután figyelemmel kísérheti a magzati fejlődés során bekövetkező bármilyen következményt és kezelheti a kellemetlen tüneteket.

  A terhességtől függetlenül fontos orvoshoz fordulni, ha súlyos rendellenes vérzés fordul elő, mivel ez vashiányos vérszegénységhez vagy más szövődményekhez vezethet.

  Outlook

  A fibroidok gyakoriak, a szakértők becslése szerint a nők 40–80% -át érintik. A növekedések nagy részében nincs hatása, és nem igényelnek kezelést, ám ezek néha befolyásolhatják a termékenységet.

  A fibroidokkal rendelkező terhes nők kilátásai az egyének között nagyban eltérnek. Ha a fibroidok kockázatot jelentenek a terhesség egészségére, a nő műtétre lehet szükség.

  A fibroidok egyetlen végleges kezelése a hiszterektómia. Ezért, ha a nőknek terhesség alatt fibroidok vannak, akkor a szülés után, ha lehetséges, a növekedés kezelése előtt kell várniuk.

  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

  A

  fibromyalgia szenvedők részesülhetnek a testreszabott akupunktúrából. A rendellenességet széles körű fájdalom és diffúz érzékenység jellemzi. Noha nincs gyógymód, a testreszabott akupunktúra egy új tanulmány szerint némi üdvözlettel járhat.

  Bár nehéz kategorizálni, a fibromialgiát reumatikus állapotnak tekintik, mivel rontja a lágy szövetet és az ízületeket, és fájdalmat okoz.

  A fibromyalgia számos más, egyénenként eltérő életet zavaró tüneteket hordoz magával.

  Ezek a tünetek magukban foglalhatják az izom merevségét, a fejfájást, az irritábilis bél szindrómát (IBS) és a hőmérsékletre való érzékenységet, a hangokat és a fényes fényeket.

  A fibromyalgia pontos okait nem értik jól; A feltételezett bűnösök azonban traumás vagy stresszes életeseményeket és ismétlődő sérüléseket tartalmaznak.